De woningen

Lelies en Lissen bestaat uit drie typen woningen: 4 patiobungalows, 4 rijwoningen en 2 twee-onder-een-kapwoningen. De patiobungalows hebben een gelijkvloers programma met op de begane grond minimaal twee kamers, keuken en sanitair. Deze woningen zijn daarmee extra interessant voor medioren en senioren. Op elk van de patiobungalows zijn één of twee kamers op de eerste verdieping te realiseren.


Patiobungalows

De patiobungalows zijn in een kwadrant geschakeld, mede waardoor ze tegen aantrekkelijker bouwkosten te realiseren zijn. Tegelijk geeft deze schakeling de mogelijkheid collectieve ruimte te realiseren die de woningen zowel binden als scheiden. Tussen de collectieve ruimten en de bungalows ligt een kleine privé tuin.


Rijwoningen

De vier rijwoningen zijn wat smaller in hun maatvoering, en daarmee iets betaalbaarder en interessant voor een brede doelgroep van ouderen of jongeren. Aan de erfzijde sluiten de rijwoningen aan op de collectiviteit, aan de achterzijde is voorzien in een kleine privé tuin.

Tweekappers

De tweekappers liggen langs de Florastraat. Deze twee woningen hebben niet per se een gelijkvloers programma zoals de patiobungalows. Dit kan echter wel eenvoudig worden gerealiseerd.


Naar wens een veranda

Alle woningen in het plan hebben in beginsel ook een veranda. Deze veranda kan binnen de bouwenveloppe naar wens groter of kleiner zijn, of helemaal verdwijnen, in samenspel met een kleinere of grotere woning. Ons voorstel voor zo’n veranda komt voort uit de toegenomen marktvraag naar dit soort woningen en de eigenlijke vanzelfsprekendheid kijkend naar de locatie. Ook daar is sprake van een natuurlijke interactie tussen binnen en buiten.